Over mezelf

Welkom,

Ik ben Annelies, een 33-jarige positivo die onlangs is beginnen bloggen.
In september 2010 werd de diagnose van Multiple Sclerose gesteld. Een klap. Zoals de meeste 25 jarigen stond ik te popelen om aan het ‘echte’ leven te beginnen. Bij mij hield dit vooral in: kinderen krijgen. Ik had het enorme geluk een fantastisch lief te hebben die mij los van de ziekte zag en nog steeds ziet. We zijn samen in het volwassen leven gedoken en nu zijn we getrouwd en hebben we 2 schatten van dochters. Roxanne is 5 jaar, onze krullenbol Pauline net 3. Het feit dat ik toch moeder ben kunnen worden ondanks die zware diagnose, reken ik als mijn grootste zegen.

Ik doe mijn beroep ongelooflijk graag. Het is mijn lang leven om de passie voor de klassieke talen over te brengen aan de coole kids van het Sint-Ritacollege. Daarnaast lees ik veel boeken. Ik ben nog steeds aan het bekomen van de napolitaanse romans (een aanrader!). Vroeger reed ik paard, nu aai ik ze nog. Yoga helpt me om te oefenen op mijn kracht, coördinatie en evenwicht. Ik dans graag heel wild en ik droom ervan om nog eens te gaan skiën. Mijn grote familie is mijn eerste en laatste toevlucht. Ik babbel veel. En graag.

Ik wil mezelf niet laten definiëren door mijn ziekte. Ik ben meer dan mijn ziekte. Maar hoe ik het draai of keer: MS heeft een greep op mijn leven. Mijn ziekte bepaalt wat ik kan doen. De enige marge die ik heb, is bepalen hoe ik het doe.
En dat wil ik graag met jullie delen.